Blessure Mitea bij zege Ajax

Michel (Baraja)
Ajax heeft voor de vierde keer in zes dagen een oefenduel winnend afgesloten. Ditmaal ging hoofdklasser HHC met 0-4 voor de bijl. Een hamstringblessure van Nicolae Mitea wierp echter een schaduw over de zege.

Mitea viel na 71 minuten uit met een hamstringkwetsuur. ”Het gebeurde na een vervelende overtreding”, zei trainer Henk ten Cate. Naar verwachting is de Roemeen enkele weken uit de roulatie. Mitea miste zowat het complete vorige seizoen door in de voorbereiding een knieblessure op te lopen.

Een zeer aanvallend ingesteld Ajax kende trouwens niet veel moeite met HHC. Edgar Manucharyan en Klaas Jan Huntelaar bepaalden de ruststand op 0-2, waarna Huntelaar na de pauze nog eens tweemaal een doelpunt liet aantekenen. Ten Cate was niet echt te spreken over het fysieke spel van de opponent: ”Laten we zeggen dat ze overenthousiast waren. Wij hebben de ploeg er niet naar om terug te schoppen en dat moet ook niet in zo´n wedstrijd. Misschien had de scheidsrechter een keer preventief een gele kaart moeten trekken.”

Ook Heracles Almelo speelde donderdagavond een oefenwedstrijd. De Tukkers sierden het zestigjarig jubileum van streekgenoot V.V. Den Ham op en wonnen met 0-6. Kwame Quansah en Stefaan Tanghe zorgden voor de ruststand van 0-2. Direct na de hervatting gaf nieuweling Everton zijn visitekaartje af door de 0-3 binnen te schieten. Kai Michalke, een ander nieuw gezicht, maakte de 0-4 en 0-5, waarna Everton verantwoordelijk was voor de 0-6.