Breukink: "We hebben er vertrouwen in"

Olga (Nuongirl)
De Raboploeg gaat met Denis Menchov vanaf dinsdag vol vertrouwen de eerste bergetappes in deze Ronde van Frankrijk tegemoet.

Nadat een groot aantal favorieten zijn weggevallen, geldt de Russische kopman als een van de kanshebbers op de Tour-zege. Met zijn negende plaats zaterdag in de individuele tijdrit bevestigde de Rus zijn status.

"We hebben veel vertrouwen in Denis. Hij is de eerste week goed doorgekomen. We zullen nu bekijken hoe het in de eerste bergritten gaat. Er zal dan echt duidelijk worden hoe het met de concurrentie is,” aldus ploegleider Erik Breukink vandaag.

Breukink zei wel dat door het ontbreken van echte favorieten ze het anders moeten aanpakken. "De tactiek is duidelijk anders zonder jongens als Ullrich en Basso die altijd in de top van het klassement hebben gereden. Er is nu een heel grote groep renners aan elkaar gewaagd. Het zal heel spannend worden. Niemand kan nu nog iets zeggen. Na de eerste twee ritten in de Pyreneeën zal wel duidelijker worden wie zich als favoriet zullen opwerpen."

Vandaag, op de rustdag, deden de mannen van Erik Breukink het rustig aan. "De jongens hebben een beetje gefietst. De rest van de dag hebben ze echt rust. Het is belangrijk om op zo'n dag wat dingen op je gemak te kunnen doen."