Domenech komt op voor Zidane

Michel (Baraja)
Hét moment van de WK-finale tussen Italië – Frankrijk was de rode kaart van Zinedine Zidane. In zijn laatste wedstrijd werd de maestro van het veld gestuurd wegens het geven van een kopstoot aan Marco Materazzi.

Bondscoach Raymond Domenech van Frankrijk neemt het op voor Zidane: ”Je kunt het begrijpen, niet goedpraten, als je ziet wat Zidane allemaal ondergaat en de scheidsrechter doet niets. Ik denk niet dat Andre Pirlo de man van de wedstrijd is, maar Materazzi.” Domenech meldde dat Zidane het incident betreurt, maar nog niet zijn excuses heeft aangeboden. ”Om hem zo zijn loopbaan te zien beëindigen is triest. Er moet iets gebeurd zijn, hij vertelde nog niet wat. Hij geeft niet zonder reden een kopstoot.”

Marcello Lippi, de keuzeheer van Italië, was het niet eens met het optreden van Domenech vlak na de rode kaart: ”Hij deed net alsof Materazzi acteerde. Dat was niet zo: hij had pijn. En het was niet eens Materazzi die de aandacht trok van de arbiter, maar de vierde en vijfde official die de videobeelden bekeken.”