[Upd]Punten vierde etappe

Olga (Nuongirl)
De vierde etappe van de Tour de France leek lange tijd te worden beslist door een kopgroep van vijf man, maar uiteindelijk toch beslist door de sprinters. Hieronder de punten.

Twee winnaars vandaag, te weten hetsjhokleeken jmherder die beiden 237 punten scoorde. Sergonium en Zwansen eindigde op een gedeelde derde plaats met 220 punten en de top 5 wordt vandaag afgesloten door evertjanhenk.

In het algemeen klassement staat el_salvador nog steeds eerste, hij heeft 924 punten. Arcee heeft 923 punten en staat tweede. JelleS is naar de derde plaats gestegen en heeft nu 897 punten. Bulbs staat met 892 punten vierde en BassieD en valverde lijken maar geen afscheid van elkaar te kunnen nemen en staan nu samen op de vijfde plaats met 891 punten.

Bij de subleagues ging vandaag de overwinning naar Kaduck met 198 punten. Groene-Truieindigde met 184 punten als tweede en [WEL] pakte met 180 punten plaats 3.

Groene-Trui heeft met 676 punten de leiding bij de subleagues, voor Iloontje komt voor boontje, die 664 punten heeft. Kaduck staat derde met 663 punten.

Er kan vanaf morgen weer gewisseld worden tot 11 juli 00.01. De wissels die je in die tussentijd toepast gaan pas na die tijd in.

Update 19:40

Thor Hushovd werd vierde, maar is gedeklasseerd. Hij komt daardoor als nummer 148 in de rituitslag terecht, want hij eindigt als laatste van het peloton. De jury zegt dat de Noor niet volgens het boekje sprintte: Hushovd reed in de weg van Bernhard Eisel.

Dit heeft dus ook consequenties voor de punten voor de FOK!Tourmanager, maar daarover later meer. Pas als het ook op de officiele Toursite staat, zullen de punten opnieuw worden berekend.

Update 12:15 uur

Ook op de officiele site van de Tour is het nieuws nu bekend dat Hushovd is teruggezet, al zijn de klassementen nog niet bijgewerkt. Vanavond zullen daarom de punten van de vierde etappe gereset worden en opnieuw worden ingevoerd.

Update 21:32

De punten van de vierde etappe zijn nu wel juist. Helaas voor de mensen die Hushovd in hun team hebben en nu punten kwijt zijn, maar zo gaat het spel nu eenmaal.