Todt onduidelijk over teamorders

Olga (Nuongirl)
Jean Todt heeft tijdens een persconferentie terughoudend gereageerd op de vraag of teamorders er zondag voor hebben gezorgd dat Felipe Massa de race niet heeft gewonnen.

De Brazilaanse coureur reed tijdens de eerste stint voor zijn teamgenoot Michael Schumacher. Na de eerste serie pitstops kwam hij echter op mysterieuze wijze achter de Duitser terecht, na bijna drie seconden te hebben verloren tijdens zijn in-lap. Ook tijdens de stop zelf zou hij tijd hebben ingeleverd.

Op vraag of het tweetal tijdens de race vrij was om tegen elkaar te racen antwoordde Todt: "Ze werken voor Ferrari. We worden betaald door Ferrari. Felipe reed een fantastische race, Michael deed een fantastische race. Het is ons werk. Ons werk is om te proberen het beste te bereiken voor het bedrijf, dus we doen ons best."

Massa zelf liet weten dat het niet goed zou zijn geweest om vóór Schumacher te finishen en daarmee diens kans om het gat naar Fernando Alonso te verkleinen, te frustreren. "Ik heb geen mogelijkheden om het kampioenschap te winnen, aldus de coureur. "Dus hem helpen is het beste om te doen. Soms moeten we slim zijn."

Massa had op Indianapolis de eerste overwinning in zijn F1-carrière kunnen pakken.