Rasmussen vreest Di Luca

Michel (Baraja)
In zijn jacht op een tweede opeenvolgende bolletjestrui vreest Michael Rasmussen de concurrentie van Danilo Di Luca. De Italiaan zou een hoofddoel maken van de maillot a pois.

Sinds zijn entree in de Tour mikt Rasmussen op het tricot van de beste klimmer. De kale Deen lijkt de rechtmatige opvolger van Richard Virenque als bergkoning. Ondanks zijn uitstekende klassement in 2005 mikt de voormalige mountainbiker opnieuw op de bolletjestrui: ”Het wordt voor mij veel interessanter koersen als ik in het algemeen klassement op tien minuten van de gele trui sta. Maar dat zal ik zelf niet mogen beslissen. Die beslissing zal genomen worden na de eerste tijdrit”, aldus het lichtgewicht.

Rasmussen heeft de meeval dat de kandidaten voor de eindzege doorgaans niet geïnteresseerd zijn in de bollen. Het gevaar komt dus vermoedelijk vanuit een andere hoek. ”Ik hoorde dat Di Luca ook ambities heeft om de bolletjestrui te veroveren. Hij is intrinsiek iets sneller als er gesprint moet worden. Dat betekent dat hij in principe een aantal punten voorsprong kan nemen op de kleinere klimmetjes. Dan kan het voor mij knap lastig worden om bijvoorbeeld een kloof van 50 punten weer te dichten.”