Zwak Brazilië toch voorbij Ghana

Olga (Nuongirl)
Een zwak Braziliaans elftal heeft de kwartfinales van het WK weten te bereiken door met 3-0 Ghana te verslaan.

De wedstrijd begon vrij rustig van beide kanten, al was het Brazilië dat in de vijfde minuut op voorsprong kwam. Ronaldo zette de doelman van Ghana op het verkeerde been, ging hem voorbij en kon vrij eenvoudig de bal in het doel schoppen. Voor Ronaldo betekende het zijn derde treffer dit WK, en zijn vijftiende overall, wat hem tot topscorer aller tijden op een wereldkampioenschap brengt.

In de negentiende minuut was er een kans voor Ghana toen Draman van ver op het doel van Dida schoot, de Braziliaanse doelman kon de bal net over het doel tikken. Voormalig speler van Vitesse, Amoah, was in de 24e minuut dicht bij de gelijkmaker, en schoot maar net naast.

Brazilië speelde in de eerste helft absoluut niet zijn beste spel, het oogde lusteloos en leed veel balverlies. Toch was er in de 30e minuut de kans op de 2-0 voor Ronaldinho die van rechts op het Ghaneze doel schoot, maar Kingson wist schitterend te redden. In de 42e minuut was het Mensah, die vanuit een hoekschop van Muntari de gelijkmaker op zijn schoen had, maar hij vond doelman Dida op zijn weg.

Op slag was rust was het Brazilië dat onverdiend op 2-0 kwam, en daarmee eigenlijk de wedstrijd besliste. Op aangeven van Cafu kon Adriano de bal er vrij eenvoudig inschieten.

Brazilië, dat op een comfortabele 2-0 stond, begon rustig aan de tweede helft, terwijl Ghana, onder andere via Draman en Amoah op zoek was naar de 2-1. In de 57e minuut was het toch Brazilië dat een kans kreeg, Robert Carlos krege op aangeven van Ronaldinho de kans om te scoren, maar doelman Kingson wist te redden.

In de 69e minuut was er weer een kans voor Ghana, Asamoah wist echter de bal niet achter doelman Dida te schieten. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het spel aan beide kanten slechter; veel balverlies, overtredingen. Ghana bleef het wel proberen, maar was gewoonweg te zwak. In de 81e minuut moest het ook nog eens met tien man verder nadat Gyan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en dus het veld moest verlaten.

Opstellingen

Brazilië : Diba, Cafu, Lucio, Juan, Emerson (Silva/46) , Robert Carlos, Adriano (Juninho/61), Kaka (Ricardinho/83), Ronaldo, Ronaldinho, Ze Roberto.

Ghana: Kingson, Gyan, Mensah, Pappoe, Shilla, Appiah, Muntari, Amoah (Tavhie-Amoah/70), Pantsil, E. Addo (Boateng/60), Draman.

Wedstrijdverloop:

Brazilië 3 - 0 Ghana

5’ Ronaldo 1-0
45'+1 Adriano 2-0
84' Ze Roberto 3-0

81' Gyan (Gha/2x geel)

7’ Appiah (Gha)
11’ Muntari (Gha)
13’ Adriano (Bra)
29’ Pantsil (Gha)
38’ E. Addo (Gha)
44’ Juan (Bra)

Arbiter: Michel (Slo)

Toeschouwers: 46.000