Ivanov: "Dit was mijn moeilijkste wedstrijd"

Pieter (Falco)
In een interview met de Russische krant Izvestia heeft Valentin Ivanov commentaar gegeven over zijn rol tijdens Portugal - Nederland.

De Russische arbiter zegt dat dit zijn moeilijkste wedstrijd uit zijn carrière was, die hij moest fluiten. Hij zegt dat het duel grimmig, maar dat hij het in juiste banen heeft weten te leiden, ondanks de zestien gele kaarten en vier rode kaarten. "Ik weet het niet. Ik heb gefloten zoals ik de zaken zag, zoals ik ze begreep." Valentin Ivanov zei zelf nog niet te weten of hij nog in aanmerking komt voor een nieuw optreden tijdens dit WK.

De Russen zelf hebben een hele andere kijk op het optreden van hun landgenoot. 61 Procent vindt dat Ivanov goed floot en dat alle spelers de kaarten verdienden die hij gaf. Een percentage van 23 procent vindt dat Ivanov op deze manier Rusland, dat niet deelnam aan het WK, goed op de kaart heeft weten te brengen. Tien procent is van mening dat Ivanov wraak wou nemen op de Portugezen, die in de WK-kwalificatie Rusland nog wisten te verslaan met 7-1. Tenslotte heeft nog zes procent van de Russen een nog apartere mening: 'hoe minder spelers er op het veld staan, des te interessanter is de wedstrijd'.