Helft Nederlanders vindt uitschakeling onterecht

Olga (Nuongirl)
Uit een maandag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat 51 procent van de Nederlanders de uitschakeling van Oranje onterecht vindt. Maar liefst 83 procent vindt dat de Russische scheidsrechter Valentin Ivanov te veel kaarten getrokken heeft in de wedstrijd tegen Portugal.

69 procent van de ondervraagden is teleurgesteld door de uitschakeling van het Nederlands elftal, al hadden drie op de vijf kijkers de nederlaag wel zien aankomen. 34 procent had verwacht dat het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Portugal zou winnen.

Bondscoach Marco van Basten valt volgens 74 procent van de ondervraagden niets te verwijten, Van Basten heeft het maximale uit het elftal gehaald. Ook de spelers genieten nog veel vertrouwen, 64 procent acht Nederland een goede kans toe om over twee jaar Europees kampioen te worden.

Ondanks de nederlaag tegen Portugal zegt 59 procent van de Nederlanders dat ze naar het WK zullen blijven kijken. 27 procent zegt dat ze nu voor Argentinië zijn.