Pekerman: "Overwinning verdiend"

Michel (Baraja)
Bondscoach José Pekerman van Argentinië vindt dat zijn team de zege op Mexico (2-1) toekwam. Dankzij een wonderschone treffer van Maxi Rodriguez ontsnapten de Albicelestes aan een strafschoppenserie.

”Het is vitaal om de kans te grijpen wanneer die zich voordoet”, zei Pekerman na afloop van de thriller. ”En wij slaagden daarin – zoals we verdienden.” De oefenmeester weet waarom Argentinië zoveel moeite had met Mexico: ”Wij verloren de bal te veel, hun voorzetten naar Borgetti en Fonseca deden ons pijn. Maar op de sleutelmomenten stonden we er wel. Nu kijk ik vooruit naar de ontmoeting met Duitsland: een wedstrijd tussen twee grote teams.”

Matchwinnaar Maxi Rodriguez beschrijft zijn fantastische goal: ”Ik was eerst niet van plan om te trappen, maar de bal viel zo goed voor mijn voet dat ik niet anders kon. Het is een van die schoten waarvan je weet dat ze in de tribune vliegen ofwel heerlijk binnengaan. Het is ongelofelijk. Ik denk dat mijn goal op het einde voor rust in de ploeg zorgde.”