Klinsmann zeer trots na zege

Michel (Baraja)
Jürgen Klinsmann was ‘meer dan tevreden’ over de prestatie van Duitsland tegen Zweden. Die Mannschaft won met 2-0 en schaarde zich onder de laatste acht.

”Het is ongelooflijk wat de spelers vandaag hebben laten zien”, liet Klinsmann weten. ”We speelden in een enorm hoog tempo. Als coaches zijn we zeer trots op het team.” De oefenmeester wil nog niet te ver vooruitkijken: ”Of ik nu tegen Argentinië of Mexico wil uitkomen? Ik heb geen voorkeur, beide zijn sterk. Wij zijn klaar om door te gaan tot in de finale.” Ook over zijn toekomst wilde Klinsmann geen uitspraken doen: ”Ik ben trots dat ik met dit team werk en zou dat werk graag voortzetten. Dat bespreken we wel na het WK bij een kop koffie.”

Lukas Podolski, protagonist met twee treffers, reageerde bescheiden: ”Ik heb gewoon mijn job als spits gedaan. En dat kan alleen dankzij de inspanningen van het hele team. We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht. Maar die vroege goals hebben ons zelfvertrouwen gegeven.” Podolski genoot van de chemie met zijn medespits: ”Het klikt met Miroslav Klose, we vinden elkaar blindelings en dat beloofd voor de rest van het WK. Maar, we mogen niet gaan dromen, dit is nog maar de eerste stap op weg naar de finale.”