Parreira constateert verbetering

Michel (Baraja)
Bondscoach Carlos Alberto Parreira van Brazilië vindt dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen (2-0) van Australië. De oefenmeester liet doorschemeren dat Ronaldo ook de volgende wedstrijd in de basis start.

Parreira constateerde vooruitgang in Ronaldo’s spel: ”Hij heeft wedstrijden nodig om weer helemaal fit te worden en in een beter ritme te geraken. Tegen Australië voelde hij zich al veel beter dan tegen Kroatië.” Robinho zal vermoedelijk opnieuw vanaf de reservebank starten tegen Japan. ”Het is compleet anders om in te vallen in de laatste twintig minuten. Toen Robinho inviel, had hij veel ruimte doordat Australië met drie aanvallers speelde”, probeerde Parreira de prestatie van Robinho wat naar beneden te halen.

Niet alleen Ronaldo, ook het hele team boekt progressie, meent Parreira. ”We hebben verdiend gewonnen en zijn blij met de kwalificatie. We hebben ons spel kunnen spelen, hebben de bal goed laten rondgaan en waren fysiek beter. Toen zij met drie aanvallers speelden, hadden we het lastig. Het is normaal dat we nog niet top zijn, we hebben voor het WK maar drie oefenduels gespeeld. Maar we waren al beter dan tegen Kroatië en we zullen nog beter worden.”