Stanley Cup-finale wedstrijd 4

Corné (Curchulain)
De Stanley Cup kan woensdag in Raleigh vergeven worden. De Carolina Hurricanes keren met een 3-1 voorsprong naar huis terug na een 2-1 overwinning in de tweede wedstrijd in en tegen Edmonton.

De wedstrijd kwam laat op gang. Pas na een kleine negen minuten kon de eerste naam op het scoreformulier worden gezet. Sergei Samsonov liet na een fraaie combinatie met Radek Dvorak Carolina-goalie Cam Ward geen kans voor de openingstreffer. Nog geen halve minuut later ramde Cory Stillman tijdens een powerplay de puck vanaf de rechter cirkel langs Jussi Markkanen voor de gelijkmaker. Vervolgens vlogen de penalty's de toeschouwers om de oren, maar deze waren niet aan de teams besteed. Zelfs een dubbele powerplay van Edmonton werd door de 'Canes geneutraliseerd.

In de tweede periode ging men verder waar men gebleven was: penalty's neutraliseren en weinig kansen weggeven. Na ruim een kwartier wisten de Hurricanes toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een snelle aanval na puckverlies van Eric Pronger leidde tot de winnende treffer van Mark Recchi. Op een hooking-penalty van Jason Smith na viel er in de derde periode weinig op te merken.

De powerplay-eenheid van Edmonton heeft grote problemen met de penalty-eenheid van Carolina. In de serie werd uit 25 powerplays slechts eenmaal gescoord door de Canadezen. De 3-1 achterstand voorspelt weinig goeds voor de Oilers; alleen de Toronto Maple Leafs klommen eens uit zo een dal, en dat is inmiddels 64 jaar geleden, in 1942. In de overige 26 keer dat een 3-1 voorsprong genomen werd zegevierde uiteindelijk de leidende ploeg.


Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers3-1
CarolinaEdmonton5-4
CarolinaEdmonton5-0
EdmontonCarolina2-1
EdmontonCarolina1-2