Marcello Lippi: "Zege verdiend"

Michel (Baraja)
Na Nederland, Argentinië, Portugal, Tsjechië, Duitsland en Engeland begon ook Italië met een overwinning aan het WK. Ghana moest er met 2-0 aan geloven. Bondscoach Marcello Lippi noemde de zege verdiend.

Lippi uitte zijn respect voor het optreden van de tegenstander: ”Ghana heeft een heel sterk middenveld en erg snelle aanvallers. In bepaalde facetten was het sterker dan Italië. Maar al bij al verdienen we de zege. Mentaal is een eerste wedstrijd op een wereldkampioenschap altijd zwaar, de jongens hebben dat goed gedaan.”

Enigszins verrassend startte Lippi met Francesco Totti, die pas sinds kort volledig is hersteld van een gebroken been. De spelmaker beleefde een uitstekende eerste helft, maar viel uit met een blessure. ”Waarom ik Francesco Totti naar de kant haalde? Niet omdat hij een tik had gekregen. Ik wilde hem sowieso geen 90 minuten laten staan”, aldus Lippi over de wissel. Volgens Totti valt het allemaal erg mee: ”Ik kreeg een tik onder mijn knie en voelde veel pijn. Even was ik bezorgd, maar al snel werd duidelijk dat het niet te ernstig was.”

Bondscoach Ratomir Dujkovic van Ghana treurde niet al te lang over de nederlaag: ”Je hoort me niet klagen, ik ben tevreden. We hebben verloren, maar met opgeheven hoofd. We hadden wat problemen aan de linkerkant, omdat Pappoe niet deed wat ik hem had opgedragen. Nu beginnen we aan de match tegen Tsjechië. Ik geloof nog altijd in de volgende ronde.”