Argentinië wint van Ivoorkust

Frenkmeister
Voor het eerste treffen in "De Groep Des Doods" traden Argentinië en Ivoorkust aan. Het decor was Hamburg. Argentinië en Ivoorkust zitten in dezelfde poule als Nederland.

Argentinië begon de wedstrijd tegen De Olifanten uit Ivoorkust rustig en behoudend. Ivoorkust daarentegen wilde, zo leek het, direct iets forceren. Dit leidde al in de tweede minuut een kans op voor de Ivoriaanse aanvoerder Didier Drogba. Kalou kopte knap door op Drogba, maar deze kon daar weinig richting aan meegeven. Nog geen drie minuten na deze actie was het Akala die doelman Abbondanzieri onder vuur nam.

Na de kansen van Ivoorkust kwam Argentinië meer en meer uit haar schulp gekropen. Sorin kwam veelvuldig op aan de linkerkant, waardoor Ivoorkust het moeilijk had in de verdediging. Dit leidde tot een aantal minieme speldenprikjes voor onder andere Riquelme. Diezelfde Riquelme nam in de 13e minuut een hoekschop en Ayala leek te scoren. Doelman Tizie grabbelde de bal in twee instanties klemvast, maar het was in de herhalingen duidelijk te zien dat de bal wel degelijk de lijn had gepasseerd.

Argentinië haalde zijn gram in de 23e minuut, wederom uit een dood spelmoment van Riquelme: deze keer een vrije trap. Keeper Tizie van Ivoorkust hield de bal niet onder controle en moest loslaten, waardoor Crespo er als de kippen bij was om in te tikken: 1-0. Ivoorkust voerde daarna de druk op wat leidde tot een paar aardige kansen van onder meer Kalou en Keita, die geheel vrij voor Abbondanzieri stond, maar de keeper van Argentinië redde uitstekend.

Het waren echter wederom de Argentijnen die wisten te scoren. Een steekpassje van alwéér Riquelme op Saviola die slim de buitenspelregel ontliep en beheerst afrondde.

Zo mooi als de eerste helft begon zo chaotisch was het eerste kwartier van de tweede helft. Er waren in de eerste 10 minuten kansen voor beide teams. Voor Argentinië schoot Rodriguez in de 46e minuut over en Riquelme krulde een bal die tussen een voorzet en een schot hing net naast het doel van Tizie.

Ivoorkust probeerde keer op keer door de Argentijnse vijfmansverdediging te komen, maar alle pogingen ten spijt. Na een aantal kansen over en weer zakte de wedstrijd duidelijk in. Ivoorkust geloofde er niet meer in en Argentinië vond 2-0 een mooi eindresultaat. Zo bloedde de wedstrijd dood tot bijna tegen het einde. Althans zo leek het, want in de 82e minuut kwam de aansluitingstreffer voor Ivoorkust. Aanvoerder Didier Drogba ontving de bal van Kolo Touré na een chaotische scrimmage voor het doel van Argentinié. Ivoorkust probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen, maar slaagde hier niet in. De eindstand was 2-1 in het voordeel van Argentinië, dat een mooie stap zette naar de volgende ronde.


Opstellingen:

Argentinië: Abbondanzieri, Sorin, Heinze, Ayala, Burdisso, Rodriguez, Cambiasso, Mascherano, Riquelme (92' Aimar), Saviola (76' Gonzalez), Crespo (64' Palacio).

Ivoorkust: Tizie, Akale (62' B. Kone), Boka, K. Toure, Zokora, Keita (77' A. Kone), Meita, Y. Toure, Eboue, Kalou (54' Dindane), Drogba.


Scoreverloop:

Argentinië 2 - 1 Ivoorkust
24’ Crespo 1-0
38’ Saviola 2-0
82' Drogba 2-1


41’ Saviola (ARG)
49’ Heinze (ARG)
61’ Eboue (IVO)
81' Gonzalez (ARG)
91' Drogba (IVO)

Arbiter: Frank de Bleeckere (België)

Toeschouwers: 41.396