Benítez wil schadevergoeding FIFA

Gerard (RedFever007)
Liverpool-coach Rafael Benítez wil van de FIFA een schadevergoeding zien naar aanleiding van de zware blessure van Djibril Cissé. De Franse speler, die bij Liverpool onder contract staat, liep in de gewonnen oefenwedstrijd tegen China (4-1) een beenbreuk op.

Door deze blessure zal Cissé zeker vijf maanden niet kunnen spelen. Voor Benítez is dit een extra domper, het stond al zo goed als vast dat de Fransman na het WK Liverpool zou verlaten. Dat Benítez en Cissé geen grote vrienden zijn bleek onlangs, openlijk klaagde de speler bij de Spaanse coach over het gebrek aan vertrouwen. Een vertrek bij The Reds leek dan ook aanstaande.

“Ik ben van mening dat de FIFA, of de nationale federaties in dergelijke situaties de clubs financieel moeten vergoeden. Deze speler heeft Liverpool veel geld gekost en we moeten nu boeten voor zijn blessure in de voorbereiding op het WK. Aan de ene kant moeten we zijn loon betalen en aan de andere kant kunnen we hem niet meer verkopen”, zo verklaarde Benítez tegen de BBC.

Het is niet de eerste keer dat coaches en clubs klagen over spelers die geblesseerd raken bij interlands. Afgelopen maart daagde de Belgische club Charleroi de FIFA nog voor de rechter. Het Belgisch Hof heeft deze zaak inmiddels doorverwezen naar het Europese Hof van Justitie, in Luxemburg. Ook hierbij draait het om een tijdens een oefeninterland geblesseerd geraakte speler. Er is nog geen uitspraak gedaan maar deze uitspraak kan wellicht veel invloed gaan hebben op de FIFA en het verplicht afstaan van spelers voor interlands.