Italië mist waarschijnlijk ook Nesta

Frenkmeister
Italië heeft naast Zambrotta een tweede twijfelgeval in de gelederen. Alessandro Nesta moet vrezen voor zijn eerste WK duel tegen Ghana.

Het was al enkele weken bekend dat Gianluca Zambrotta niet op tijd fit zou zijn voor het eerste WK treffen tegen Ghana. De linksback van Juventus onderging dinsdag een onderzoek aan zijn dijbeen. Toch blijft bondsarts Castelacci optimistisch over de kansen van Zambrotta. Zo zou hij voor de tweede groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten wel fit genoeg zijn.

Naast Zambrotta dus ook geen Alessandro Nesta. In het oefenduel met Oekraïne van afgelopen vrijdag liep de Italiaan een vervelende spierblessure op. Komende zaterdag zullen de Italianan bekijken of Nesta op tijd speelklaar is voor Ghana. Vooralsnog ziet dat er niet naar uit.

Update
Zoals eerder vermeld hierboven was het onzeker of Alessandro Nesta erbij zou zijn in het WK duel tegen Ghana. Uit een scan later vandaag bleek dat de blessure van de verdediger mee viel. Zeer waarschijnlijk zal hij er dan tóch bij zijn tegen Ghana. Zo ontbreekt alleen verdediger Gianluca Zambrotta.