Viduka schiet geen penalties meer

Frenkmeister
De gemiste strafschop zondag tegen Nederland was de druppel voor bondscoach Guus Hiddink. Er zal een andere specialist moeten komen om de klusjes vanaf elf meter te klaren.

Tim Cahill wist het nog voor elkaar te spelen om in de rebound te scoren na de strafschop van Mark Viduka. Het was niet voor het eerst dat de spits van Australië een stafschop miste. Ook in het beslissende kwalificatieduel tegen Uruguay mikte de spits naast het doel.

Na afloop van de wedstrijd tegen Nederland werd aan Guus Hiddink gevraagd of Viduka de penalties op het WK in Duitsland zal nemen. De bondscoach reageerde spontaan :"Nee. We zullen er nog over na moeten denken wie het dan gaat doen, maar ik ben er bijna zeker van dat Viduka het niet wordt".

De spits zelf denkt hier echter heel anders over. "Als het moet neem ik nog honderd penalties. Ik heb me opgeofferd om de penaltie tegen Nederland te nemen, dat was mijn keuze. Hij ging er niet in. Dat is jammer, maar zo is voetbal".

De waarschijnlijke opvolger van Viduka is Craig Moore. Hij wilde zondag ook al de strafschop nemen tegen Nederland, maar Viduka eistte de bal op en nam hem zelf. Die misser komt hem nu duur te staan.