Van Basten sluit komst nieuwe spelers niet uit

Olga (Nuongirl)
Het Nederlands elftal begint mogelijk met een iets andere selectie aan het WK. Met de nieuwe twijfelgevallen Wesley Sneijder en Phillip Cocu, naast de al langer sukkelende Rafael van der Vaart en Kew Jaliens, sluit bondscoach Marco van Basten het niet uit dat hij een of meer spelers zal gaan vervangen.

Van der Vaart kampt met een pijnlijke enkel en is tot nog toe maar nauwelijks in staat geweest met de groep mee te trainen. Zondagmiddag trainde de international voor de oefenwedstrijd tussen Nederland en Australië met fysotherapeut Rob Ouderland in De Kuip. Als er niet snel verbetering in zijn situatie zal komen, dan dreigt er een voortijdige aftocht. "Woensdag moeten we maar een besluit nemen", aldus Van Basten.

Hoe erg Sneijder en Cocu er aan toe zijn, zal de komende dagen moeten blijken. Van Basten heeft aangegeven niet met meerdere twijfelgevallen aan het WK te willen beginnen. De deadline om vervangers op te roepen is zaterdagmiddag 15.00 uur, de wereldvoetbalbond FIFA moet dan wel zelf geconstateerd hebben dat de spelers in kwestie niet speelklaar zijn.