Internationals niet blij met hard Australië

Olga (Nuongirl)
Na afloop van de oefeninterland tegen Australië hadden de Nederlandse internationals geen goed woord over voor de manier van spelen van de Australiërs.

"Ik vond het te ver gaan. Ik ben echt een voorstander van mannelijk voetbal. Maar je moet een wedstrijd niet ingaan met de intentie om spelers eruit te schoppen," aldus Philip Cocu, die de wedstrijd wegens een blessure vroegtijdig moest verlaten.

Ook Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder moesten de wedstrijd eerder dan gepland verlaten. Van Bronckhorst werd hard geraakt door een wilde tackle van Luke Wilkshire, Sneijder blesseerde zichzelf bij een poging een bal op het doel van de Aussies te schieten.


Cocu raakte geblesseerd door een harde tackle van Mark Viduka. "Ik had het gevoel dat hij me moedwillig raakte. De bal was al weg. Ik baal er ook echt van dat ik nu weer geblesseerd ben. Ik was net fit en had geen last meer van mijn hamstring en was eigenlijk helemaal vrij van klachten. Ik wilde een scherpe wedstrijd spelen, maar dit ging me echt te ver. Ik heb na afloop ook tegen Hiddink gezegd dat het nergens op sloeg."

Arjen Robben, die enkele harde overtredingen listig ontliep, was na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd ook niet erg te spreken over de hardheid van Australië. "Als je ziet hoe die Wilkshire doorgaat op Van Bronckhorst...Dat is echt een schande. Dan heb je geen respect voor elkaar. Als je zoiets doet, dan slaat dat nergens op."


Bondscoach Marco van Basten was het echter niet met zijn internationals eens. Hij vond niet dat de Australiërs tegen Oranje een grens overschreden. "Spelers die daar niet tegen kunnen, hebben in mijn ogen een groot probleem. We hadden ons in sommige gevallen veel beter moeten wapenen."