RG: Vaidisova elimineert Mauresmo

Ambrosius
De als eerste geplaatste Amélie Mauresmo is in de achtste finales van Roland Garros uitgeschakeld. De thuisspelende Française moest het onderspit delven tegen de geweldig spelende Tsjechische Nicole Vaidisova. De setstanden waren na ruim twee uur 6-7 (5) 6-1 6-2.

In de eerste servicegames van de partij hadden beide speelsters moeite om het af te maken, maar er volgden nog geen breakkansen. Dit veranderde na vier games, Mauresmo kon de service van de jonge Vaidisova aanpakken en liep uit naar 5-2. Op 5-3 had de Française op eigen service een setpunt, maar ze verzilverde dit niet. De nummer één van de wereld kon zelfs haar service niet houden, waardoor de eerste set uiteindelijk uitliep op een tie-break. Daarin liet Mauresmo zien dat ze niet voor niks als eerste is geplaatst, ze werkte een mini-break achterstand weg en pakte het beslissende spel met 7-5.

Vaidisova knokte zich in de tweede set knap terug. Ze brak Mauresmo twee keer, werkte op eigen service drie breakkansen weg: 5-0 voor de Tsjechische. Mauresmo kon nog één game pakken, maar de game daarna serveerde Vaidisova de set makkelijk uit met 6-1.

Ook in de beslissende derde set ging Vaidisova voortvarend van start. Ze kwam twee breaks voor: 3-0. Mauresmo speelde niet slecht, het was vooral Vaidisova die een heel hoog niveau haalde met veel harde klappen. Mauresmo kreeg op die stand nog twee breakkansen, maar ook deze werden niet verzilverd, wat een 4-0 stand betekende. Op 4-1 had Mauresmo opnieuw twee kansen op een break, maar ook deze keer zonder resultaat door de sterke service van de als tiende geplaatste Tsjechische. Op 5-1 kreeg Vaidisova al een matchpoint, dit werd nog weggeserveerd door Mauresmo. Een game later maakte de pas 17-jarige Vaidisova het op eigen service op haar derde matchpoint wel af. In de kwartfinale speelt ze tegen Venus Williams.