MotoGP: Rossi wint voor vijfde maal op rij

Olga (Nuongirl)
Valentino Rossi heeft zijn duizenden fans niet teleurgesteld. Voor de vijfde maal op rij wist de de Italiaan op zijn thuiscircuit Mugello de Grote Prijs van Italië in de MotoGP te winnen.

De 27-jarige Rossi was erop gebrand vandaag goed te presteren. Dit seizoen gaat het hem nog niet echt voor de wind en de Yamaha liet hem al een aantal keren lelijk in de steek.

In de dertiende ronde van de race deed zich een opmerkelijk incident voor. Rossi, die op dat moment al een paar rondjes op kop reed, nam een bocht iets te wijd en zette daarmee de deur open voor zijn achtervolgers. Achtereenvolgens Sete Gibernau, Capirossi, Marco Melandri en Hayden kwamen langszij.

Rossi moest zich vervolgens vanaf de vijfde plek weer omhoog werken. Hij reed Melandri en Gibernau op grote afstand en had nog lang last van Capirossi en Hayden. Maar in de slotronde joeg hij zijn 990cc Yamaha onnavolgbaar voort en kwam hij als winnaar over de streep.

Uitslag Moto GP

positiecoureurteamachterstand
1Valentino RossiCamel Yamaha Team -
2Loris CapirossiDucati Marlboro Team+ 0,575
3Nicky HaydenRepsol Honda Team+ 0,735
4Dani PedrosaRepsol Honda Team+ 2,007
5Sete GibernauDucati Marlboro Team+ 3,070

De Spanjaard Jorge Lorenzo won de race in de 250CC. In de laatste ronde op het circuit van Mugello nam de Aprilia-coureur, die zijn derde wedstrijd van dit seizoen won, de leiding, gaf deze nog een bocht uit handen, knokte zich terug en pakte de winst. Alex de Angelis kwam als tweede Aprilia-rijder over de meet. De Italiaan Andrea Dovizioso eindigde als derde.

Andrea Dovizioso heeft de leiding in de stand om het kampioenschap. In Mugello stond hij voor de zesde maal op het podium, maar heeft nog steeds geen winst in een GP weten te boeken. Dovizioso leidt nu met 105 punten, Jorge Lorenzo staat op een tweede plaats met 88 punten. Yuki Takahashi staat derde met 80 punten.

Uitslag 250CC

positiecoureurteamachterstand
1Jorge LorenzoFortuna Aprilia -
2Alex De AngelisMaster - MVA Aspar Team+ 0,111
3Andreas DoviziosoHumangest Racing Team+ 0,320
4Yuki TakahashiHumangest Racing Team+ 0,334
5Alex DebonAprilia Racing+ 3,315

De 125 CC op het circuit van Mugello werd gewonnen door Mattia Pasini. Voor eigen publiek bleef de Italiaan de Spanjaard Alvaro Bautista met een tijd van 40.00,412 een duizendste van een seconde voor. Direct achter dit tweetal eindigde de Tsjech Lukas Pesek als derde.

Uitslag 125CC

positiecoureurteamachterstand
1Mattia PasiniMaster - MVA Aspar Team-
2Alvaro BautistaMaster - MVA Aspar Team+ 0,001
3Lukas PesekDebi Racing+ 0,052
4Sergio GadeaMaster - MVA Aspar Team+ 1,203
5Hector FaubelMaster - MVA Aspar Team+ 1,234