RG: Ancic schakelt Robredo uit

Michel (Baraja)
Mario Ancic heeft de kwartfinales bereikt op Roland Garros, een unicum voor de Kroaat. Slachtoffer was schaduwfavoriet Tommy Robredo: 6-4, 2-6, 4-6, 6-4 en 7-5.

Ancic – Robredo leverde een typische botsing der speelstijlen op. Robredo had het erg lastig tegen het opportunistische spel van zijn opponent. Ook in de lange rally’s wist Ancic uitstekend mee te komen. Vooral op de beslissende momenten liet Robredo, winnaar van de Masters in Hamburg, het afweten. Het duidelijkst bleek dat in de eerste set. Met vier onnodige fouten deed hij die op 4-5 cadeau aan Ancic.

Robredo bleek weinig aangedaan en trok de volgende twee sets naar zich toe. Ancic leek uitgeteld, maar sleepte een beslissende vijfde set uit het vuur. Daarin ontspon zich een strijd tussen de lamme en de blinde, want beide spelers waren fysiek gesloopt. Ancic moest zelfs overgeven en kampte met krampaanvallen. Robredo wist van een 5-2 achterstand helemaal terug te komen, alvorens Ancic met een ‘alles-of-niets’ game de cruciale break plaatste. In de kwartfinale wacht Roger Federer of Tomas Berdych.