Defoe vliegt met Engelse team mee naar Duitsland

Olga (Nuongirl)
Mocht Wayne Rooney niet op tijd fit is voor het wereldkampioenschap voetbal, dan zal Jermaine Defoe hem bij het Engelse nationale team vervangen.

De aanvaller van Tottenham Hotspur zal maandag uit voorzorg met de Engelse selectie meereizen. Defoe krijgt hiermee de voorkeur boven Andy Johnson. De van Crystal Palace naar Everton verhuisde spits was ook één van de kandidaten om Rooney te vervangen.

Engeland is al weken in de ban van de gebroken voet van Rooney. Veel Engelse voetballiefhebbers geloven dat, als de spits niet aan het WK kan meedoen, de kansen van Engeland op de titel zijn verkeken.

Bondscoach Eriksson verwacht echter nog altijd dat Rooney op tijd fit zal zijn. Aankomende woensdag ondergaat de aanvaller een beslissende scan in Manchester. Als dat slecht uitpakt kan Engeland nog een wissel bij de FIFA doorgeven. "Defoe gaat met ons mee omdat we verzekerd moeten zijn tegen slecht nieuws van Wayne Rooney, maar vanzelfsprekend gaat iedereen ervan uit dat Rooney met positief nieuws terugkomt uit Manchester", aldus Eriksson.