Oranje-koorts op tv barst los

Olga (Nuongirl)
De Oranje-gekte op televisie gaat vanaf deze week losbarsten. In aanloop naar het WK-voetbal in Duitsland starten diverse programma's omtrent dit evenement.

De NOS komt vanaf 9 juni met het dagelijkse WK-journaal (20:05-20:30 uur) met Youri Mulder en Mart Smeets. 's Avonds laat (23:05 uur) is er Studio Sportzomer; een late abend-show vanuit een herberg in het Duitse Kirchzarten. Jack van Gelder ontvangt wisselend Johan Cruijff, Bert van Marwijk, Danny Blind, Willem van Hanegem en Youri Mulder. Het programma start al komende dinsdag.

Ook laat in de avond is op Talpa de laatste serie shows van Barend en Van Dorp, die hun programmareeks eindigen zoals ze die in 1998 tijdens het WK in Frankrijk begonnen met Villa BvD. Live vanaf Hinterzarten, een lokatie dicht bij Oranje ontvangen ze samen met Jan Mulder dagelijks diverse gasten in hun talkshow am Titisee. Morgen is de eerste uitzending om 23:00 uur.

RTL7 heeft Voetbal insite. Vanaf aanstaande vrijdag 19:50 uur praten Johan Derksen en Barbara Barend met diverse gasten.

SBS6 duikt in het Oranje-gevoel op straat. Hans Kraay jr. doet verslag vanuit Duitsland. In Nederland rijdt de Oranjebus rond waarin het duo John de Wolf en Rebecca Loos vooral oog hebben voor de Oranje-gekte in eigen land. Nada van Nie verzorgt een dagelijks portret van een WK-spelersvrouw. Dagelijks te zien in Hart voor Oranje om 22:55 uur; het programma start vanavond.

Vandaag is er overigens ook echt voetbal te zien op tv. Vanmiddag om 15:00 uur (SBS6) speelt het Nederlands elftal de laatste oefenpot tegen Australië. Vanavond 20:45 uur (Talpa) speelt Oranje onder de 21 de finale tegen Oekraïne op het EK in Portugal.