Van Basten content met B-keus

Michel (Baraja)
Opnieuw was Marco van Basten een blij man na een oefenduel. De bondscoach zag tot zijn tevredenheid de B-keus het sterke Mexico verslaan (2-1).

Volgens Van Basten leverde het treffen bewijs voor de stelling dat Nederland beschikt over een uitgebalanceerde selectie: ”Reserves zijn belangrijk. Ook op een grote eindronde. Ook reserves bepalen of je op toernooi lang door kan spelen. Mexico speelde met het beste team. Dit was geen slechte tegenstander en toch winnen wij. Dat terwijl we niet met onze beste ploeg speelden. Daar ben ik heel content over.”

De bondscoach wilde niet aangeven of zijn favoriete basiself na gisteravond wijzigingen heeft ondergaan: ”Sommige jongens maken het ons heel moeilijk. Ik vond Heitinga en Boulahrouz bijvoorbeeld goed functioneren. We moeten als technische staf maar eens rond de tafel gaan zitten. We zullen ook deze wedstrijd evalueren en uiteindelijk weer conclusies trekken.”

Van Basten heeft tot nu toe liefst 21 spelers ingezet in de oefencampagne. Wegens blessures gaven alleen Kew Jaliens en Rafael van der Vaart geen acte de presence. ”We wilden iedereen laten spelen maar helaas zijn Jaliens en Van der Vaart nog niet fit. Ik denk niet dat het verstandig is dat Rafael zondag al tegen Australië speelt. Het gaat wel goed met hem, maar we willen geen risico met Van der Vaart nemen.”