Nieuwe aerodynamica voor de TF106B

Olga (Nuongirl)
Tijdens de Grand Prix van Monaco reed het team van Toyota voor het eerst met de herziene versie van de TF106, de TF106B. Het team kon de verwachtigingen echter niet waarmaken ondanks een goede racesnelheid. Jarno Trulli strandde in het zicht van de haven en zag een podiumplaats verloren gaan, teamgenoot Ralf Schumacher wist nog een punt te redden voor het team.

Ondanks het feit dat de nieuwe wagen beter lijkt dan zijn voorganger, zal het team gewoon doorgaan met het doorvoeren van veranderingen aan de auto. Toyota zegt dat het volledige potentieel nog niet benut is. Maar dit zou ook slecht nieuws kunnen zijn omdat er nog maar één keer met de herziene wagen is gereden. "We zullen steeds weer nieuwe aërodynamische onderdelen meenemen naar de volgende races. Ondanks dat we in Monaco een nieuwe monocoque hadden, zal er in Silverstone al weer een update volgen. Volgende week testen we in Barcelona onder andere nieuwe bandencompounds", aldus Ralf Schumacher.

"We moeten nog werken aan onze aërodynamica, omdat we er nog steeds problemen mee hebben. Deze zullen we moeten zien op te lossen. In Silverstone en voor de aankomende overzeese races kunnen we daar nog aan werken, maar in de races erna zal het te laat komen. Nu maar hopen dat we goede oplossingen kunnen vinden."