Shevchenko weg bij AC Milan

Olga (Nuongirl)
Na zeven jaar vertrekt voetballer Andri Shevchenko bij AC Milan. Naar eigen zeggen doet hij dit vanwege familieomstandigheden.

"Ik ga weg vanwege familieomstandigheden. Mijn besluit heeft niets te maken met de trainer, met de spelers of met geld", aldus de Oekraïner. De 29-jarige spits hoopt op een transfer naar Chelsea, die waarschijnlijk tussen de 20 en 25 miljoen euro moeten neertellen voor de spits.

In 1999 kwam Shevchenko naar de Italiaanse club en scoorde in zijn eerste seizoen daar 24 doelpunten. De Oekraïner groeide bij Milan uit tot één van de beste spitsen in de wereld en werd in 2004 gekozen tot Europees Voetballer van het Jaar. In de Serie A wist hij in totaal 127 doelpunten te scoren in 208 wedstrijden.

In 2003 veroverde hij met Milan de Champions League. Shevchenko benutte in de finale in de strafschoppenserie tegen Juventus de beslissende strafschop. Twee jaar later stond hij met de club opnieuw in de finale van de Champions League, tegen Liverpool, alleen toen miste hij de beslissende strafschop in de penaltyreeks.