De Haan: "Ver onder ons niveau"

Michel (Baraja)
Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje was logischerwijs niet in zijn nopjes met de 2-1 nederlaag tegen Oekraïne.

De Haan vindt dat zijn manschappen veel beter kunnen: ”We hebben ver onder ons niveau gespeeld. Dat kan niet.” Waar het dan aan schortte, wist de voormalige trainer van SC Heerenveen precies: ”We zijn te weinig aan voetballen toegekomen. De afstand tussen het middenveld en de voorhoede was veel te groot. Daardoor kreeg je een fysiek spelletje. En dat ligt ons niet. Wij willen graag voetballen.”

Met name het niveau in de eerste helft vond De Haan te laag. Het tweede bedrijf liet verbeteringen zien. ”Dat kwam omdat Ismail Aissati in de ploeg kwam. Hij speelt vrijdag tegen Denemarken sowieso in de basis. Waarschijnlijk ga ik meer wijzigingen toepassen, maar daar laat ik me nu nog niet over uit.”

Klaas Jan Huntelaar vindt het verre van erg dat Nederland morgenavond alweer moet aantreden tegen Denemarken en kent zijn klassieken: ”Na een nederlaag wil je het liefst zo snel mogelijk weer voetballen. Laten we niet te snel wanhopen. Het Nederlands elftal verloor in 1988 op het EK ook de eerste wedstrijd van de Russen. We weten allemaal hoe dat afgelopen is.”