Honda heeft geheim van banden ontrafeld

Jeroen (brabander1976)
Dit jaar lijken de banden de sleutel te zijn voor het succes in de Formule 1. De eerste races waren er redelijk wat teams die problemen hadden met het rubber. Voornamelijk om voldoende temperatuur in de banden kregen, dit zorgde voor zwakke prestaties. Vooral Honda Racing F1 had hier problemen mee. De problemen zijn nu echter verholpen volgens technisch directeur Geoff Willis.

Volgens Willis staat zijn team aan de vooravond van een doorbraak. "De puzzelstukjes vallen nu in elkaar. We krijgen eindelijk een helder beeld van de situatie. Wat het probleem precies is kan ik niet zeggen, sommige andere teams weten het geheim nog niet."

We gaan nu onze theorie in de praktijk brengen", vervolgt Willis geheimzinnig. "Daarvoor zullen we nieuwe onderdelen op de wagen testen. Het is een combinatie van factoren die er voor zorgt dat het beste wordt gehaald uit de banden, de aërodynamica en de set-up."

Ook liet hij weten na te denken over flexibele vleugels. In navolging van Williams F1 en McLaren Mercedes wil Honda nu ook gebuik gaan maken van deze vleugels zeker nu de FIA de vleugels van Scuderia Ferrari goed gekeurd heeft. "Alle teams zullen de regels nu hetzelfde interpreteren na het succes van Ferrari. We moeten alles doen om zowel Renault F1 als Ferrari bij te halen."