Twins krijgen nieuw stadion

Corné (Curchulain)
De Minnesota Twins krijgen een nieuw stadion. Een financieringsplan voor een niet overdekt stadion voor de ploeg uit Minneapolis is daarvoor goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat van Minnesota.

Al elf jaar lang proberen de Twins zulke plannen goedgekeurd te krijgen, maar het feit dat de financiering op de belastingbetalers neerkomt was altijd een obstakel. Nu is toch besloten dat een verhoging van 0,15 procent van de BTW in Hennepin county, de thuishaven van de Twins, voor het grootste deel van het stadion gaat betalen. Eigenaar Bill Pohlad moet 130 miljoen dollar in het project steken, dat op 522 miljoen dollar wordt geschat.

Wanneer het stadion af is, wat in 2010 het geval moet zijn, zijn de grootste huurders van het Metrodome weg. De Minnesota Vikings uit de NFL zijn namelijk al bezig met de bouw van een nieuw stadion. Zowel Pohlad als Vikings-eigenaar Zygi Wilf zien het gedeelde gebruik van het niet-gespecialiseerde stadion als de grootste reden voor hun relatief lage inkomsten. Stadions, speciaal gebouwd voor een sport, zouden meer inkomsten genereren. Voor het honkbalstadion worden die inkomsten op 40 miljoen dollar per jaar geschat.