Hingis wint WTA-toernooi Rome

Ambrosius
De Zwitserse Martina Hingis heeft het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De Zwitserse voormalig nummer één van de wereld won met 6-2 7-5 van de Russin Dinara Safina.

Martina Hingis stond voor het eerst sinds haar comeback weer in een finale van een WTA-toernooi. Haar Russische tegenstandster beloofde geen makkelijke prooi te worden, Safina had eerder al haar landgenotes Kuznetsova en Dementieva uitgeschakeld.

In de eerste set liep het gesmeerd voor de Zwitserse, ze brak al snel de service van Safina. In totaal deed ze dit drie keer in de eerste set. Safina wist één keer terug te breken, maar dit was niet voldoende om de set te winnen. De eerste set ging met 6-2 naar de voormalige nummer één van de wereld.

In de tweede set leek het erop dat Hingis snel door zou stoten naar de winst toen ze uitliep naar 4-1. Toch kon de Russische haar goede spel van dit toernooi terugvinden, waardoor het 5-3 werd. Op de service van Safina kreeg Hingis twee matchpoints, maar deze wist de 'Swiss Miss' niet te verzilveren. Safina pakte de game, maar moest Hingis breken om er nog een wedstrijd van te maken. Hingis wist niet goed te serveren na de gemiste matchpoints, waardoor de break een feit werd: 5-5. Hingis liet zich niet uit het veld slaan, ze brak meteen weer door de service van het zusje van Marat Safin en serveerde deze keer wel succesvol uit, ondanks dat Safina nog vier kansen had om er een tie-break uit te slepen.