Slecht begin Giro voor Rabobank

Pieter (Falco)
De Rabobank kent een stroef begin van de Giro d'Italia. De optimistische verwachtingen van de Nederlandse wielerploeg zijn nauwelijks uitgekomen.

Vooraf werd ingezet op de sprinter Graeme Brown, die in de vlakkere etappes, misschien kon verrassen. Het beste resultaat dat hij noteerde was een tiende plaats in de etappe naar Charleroi. De Australiër is echter inmiddels uit de Giro gestapt. Gisteren kreeg hij op de eerste serieuze beklimming teveel last van verwondingen, die hij opliep in een valpartij.

Voor het klassement werd de Colombiaanse troef Maurizio Ardilla ingezet. Maar ook hij heeft niet kunnen overtuigen. Gisteren kwam hij anoniem binnen op een 86e positie. In de etappe van vandaag is hij terug te vinden op een 145e plaats met ruim 19 minuten achterstand op winnaar Ivan Basso. Ploegleider Frans Maassen heeft hem echter geadviseerd vandaag met de handrem te rijden, omdat ook hij betrokken was in een zware valpartij.

Men blijft bij de Rabobank echter optimistisch en gokt nu op succes via een ontsnapping. "Een etappe-overwinning zou voor ons de hele missie naar deze Giro geslaagd maken. Voor de pogingen dat binnen te halen, moet nu alles wijken. Ook een ogenschijnlijk leuke klassering in het klassement rond de dertigste plaats. Wij vinden het niet waard om daarvoor te gaan forceren. Wel voor een ritzege", aldus ploegleider Maassen.