Indy 500: Weer uitstel door regen

Arjan (Light)
Ook vandaag zorgt de regen weer voor problemen in Indianapolis. Om half tien vanmorgen zou men beginnen met de training voor de uitgestelde Pole day. De regen zorgde alweer voor uitstel.

Nadat het ophield met regenen heeft men de baan drooggemaakt, en daarna werd de start weer uitgesteld doordat het weer vochtig werd. Uiteindelijk is om 13:21 de baan vrijgegeven voor de eerste trainingsgroep. Enkele minuten later was Scott Dixon de eerste coureur die de grens van 227 mph (365 km/h) te doorbreken met een rondetijd van 39,5997 seconden.

Na iets meer dan twintig minuten werd de trainig acht minuten stil gelegd, in verband met de vochtigheid in bocht 1. Daarna was het nog geen minuut groen voordat vochtigheid in bocht 3 zorgde voor nog eens zes minuten pauze. Daarna hadden de coureurs nog drie minuten om te proberen hun tijden scherper te stellen. Vervolgens was het de beurt aan de mensen die hebben geloot voor de tweede helft in de kwalificatievolgorde.

Helio Castroneves begon goed en wist de snelste tijd naar 39,4931 seconden aan te scherpen. Lang kon hij echter niet van zijn snelste tijd genieten. Dan Wheldon had slechts 39,3592 seconden (gemiddeld 228,663 mph / 368,00 km/u) nodig voor zijn ronde en was daarmee de eerste die de 228 mph doorbrak. Ook Sam Hornish Jr. wist de grens van 228 mph te passeren en kwam tot 228,220 mph (367,28 km/h) ofwel 39,4357 seconden.

Iets meer dan tien minuten na de start van de tweede groep werd de training weer stilgelegd. Dit keer in verband met de vochtigheid in bocht 1 en 2. Deze keer bleef de regen niet uit. De regen begon bij bocht 1 en 2 en trok over de rest van de baan, waarbij het ook harder is gaan regenen. Ook op dit moment regent het nog steeds. Ondertussen heeft de organisatie bekend gemaakt dat alle trackactiviteiten voor de rest van de dag zijn afgelast. De training zal op woensdag worden hervat.