"GPMA sluit verdrag met FIA"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Naar verwachting worden vandaag de onderhandelingen tussen de teams in de Grand Prix Manufacturers' Association (GPMA) en de FIA afgerond. Dat zou betekenen dat alle teams die zich bij de GPMA hadden aangesloten, zich verbinden aan de huidige Formule 1 en het nieuwe Concorde Verdrag, dat in 2008 ingaat.

De vijf overgebleven GPMA-teams, BMW Sauber F1, Honda Racing F1, McLaren Mercedes, Renault F1 en Toyota F1, hebben nu "volledige overeenkomst bereikt", aldus teambaas Ron Dennis van McLaren.

De vijf teams hebben in de afgelopen twee etmalen meerdere malen vergaderd met Bernie Ecclestone van de FIA. De teams zouden nu gereed zijn om hun handtekeningen te zetten onder een zogenaamd Memorandum of Understanding (MoU) opgesteld, een verdrag tussen alle partijen. Het wachten zou alleen nog zijn op Donald McKenzie, afgevaardigde van de investeringsmaatschappij CVC, die het grootste deel van de rechten in de Formule 1 in handen heeft. Zijn komst wordt vandaag verwacht.

Burkhard Göschel, voorzitter van de GPMA, noemt het MoU een "constructieve oplossing voor de toekomst van de sport. We kunnen op dit resultaat bouwen en vooruit kijken naar een groei van Formule 1 om het een nog groter sportspektakel te maken dan het al is."