Federer, Nadal door in Rome

Michel (Baraja)
Roger Federer en Rafael Nadal zijn opnieuw op weg naar de finale van een Masterstoernooi. Beide toppers wonnen vanmiddag hun kwartfinalepartij in Rome.

Federer had het tegen Nicolas Almagro zeer lastig. Uiteindelijk won de Fed-Express met 6-3, 6-7 (2) en 7-5. De wedstrijd nam ruim twee uur in beslag. Aanvankelijk leek Federer eenvoudig af te koersen op de halve eindstrijd; in geen tijd stond het 3-0. De Zwitser speelde slim door de sterke forehand van Almagro te ontwijken. Pas aan het eind van de set vond Almagro een antwoord: te laat. In het tweede bedrijf miste Federer op 5-4 een matchpoint, wegens een dubbele fout. Almagro wist met knap spel te breaken en het momentum te behouden tot en met de tiebreak.

De beslissende set bleef tot 5-5 in evenwicht, al oefende Federer meer druk uit. Uiteindelijk knakte Almagro, een van de aangename verrassingen dit gravelseizoen, met enkele unforced errors. ”Ik had geluk in deze fantastische wedstrijd. Conditioneel ben ik sterk: je moet voorbereid zijn op lange partijen, al komen ze niet vaak voor”, blikte de nummer één van de wereld terug. In de halve eindstrijd treft Federer zijn angstgegner David Nalbandian, die de weg voor Mario Ancic versperde: 6-3, 6-3.

Rafael Nadal noteerde een regelmatige overwinning op Fernando Gonzalez: 6-4, 6-3. Wanneer Nadal zijn twee komende partijen winnend afsluit, evenaart hij het record van Guillermo Vilas. De Argentijn bleef 53 duels aaneen ongeslagen op gravel. De tegenstand in de halve finale zal komen van Andy Roddick of Gaël Monfils.


Uitslagen:
Federer (Zwi/1) – Almagro 6-3, 6-7, 7-5
Nalbandian (Arg/4) – Ancic (Kro) 6-3, 6-3
Roddick (USA) – Monfils (Fra)
Nadal (Spa/2) – Gonzalez (Chi/10) 6-4, 6-3