NBA: New Jersey verslaat Miami

Zwansen
De Miami Heat hebben hun eerste wedstrijd in de halve finale verloren. De New Jersey Nets waren met 100-88 te sterk. De Phoenix Suns wonnen thuis van de Los Angeles Clippers, eindstand 130-123.

De Nets hadden weinig moeite met de Miami Heat, dat als een serieuze kandidaat voor de titel gezien wordt. De Heat keken eind derde kwart zelfs tegen een achterstand aan van 28 punten. De Heat kwamen thuis geen moment in hun spel, mede te danken door een groot aantal fouten dat Shaquille O'Neal opliep waardoor de center slechts beperkte minuten op het veld stond. Ook werden maar liefst 18 van de 22 driepunter-pogingen gemist. Alonzo Mourning, center van de Heat, wist het goed te bewoorden, "We got our butts kicked."

Onder leiding van de kersverse Most Valuable Player, Steve Nash, wonnen de Suns van de Clippers. Nash scoorde 31 punten en deelde 12 assists uit. Nash, die vorig jaar ook al de MVP-award won, werd voor de wedstrijd uitgeroepen tot MVP van het reguliere seizoen. Hij schaarde zich onder het rijtje van slechts negen spelers die ooit opeenvolgende MVP-awards wonnen.


Tussenstanden Conference Semifinals:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 1-0
Miami Heat - New Jersey Nets 0-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 1-0
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 1-0