Tottenham wil op herhaling

Michel (Baraja)
Tottenham Hotspur wil het competitieduel met West Ham United laten overspelen. Dat staat in een open brief van voorzitter Daniel Levy aan de FA.

De Spurs verspeelden een ticket in de voorronde van de Champions League door met 2-1 te verliezen bij West Ham. Concurrent Arsenal versloeg Wigan Athletic met 4-2 en passeerde de equipe van Martin Jol in extremis. Tottenham kan als excuus opvoeren dat tien spelers kampten met een voedselvergiftiging. De Londense ploeg probeerde het duel nog te verzetten, maar die oproep vond geen gehoor bij de FA. Nu wagen de Spurs een nieuwe poging.

”Onze wedstrijd tegen West Ham was voor ons een soort bekerfinale. Onze kansen waren duidelijk verkleind door bijzondere omstandigheden. We hebben met spelers gespeeld die niet zich lekker voelden maar hun fans en collega's niet in de steek wilden te laten”, aldus Levy in de open brief. ”Onze spelers zijn een mogelijke kans ontnomen zich te kwalificeren voor de Champions League, terwijl onze fans achterbleven met het gevoel van onrecht.”

De FA verklaarde bij monde van een woordvoerder de wens van Levy niet te honoreren: ”Tottenham heeft de wedstrijd gespeeld en wat ons betreft blijft het resultaat staan. Maar het bestuur zal samenkomen en de inhoud van de brief bekijken.”