Stevens boos op PSV

Olga (Nuongirl)
Huub Stevens was tot het allerlaatste moment kandidaat om trainer bij PSV te worden. Om tien over acht gisteravond sprak voorzitter Rob Westerhof de voicemail van Stevens in met de mededeling dat de club ’toch voor een andere optie had gekozen’.

Stevens zegt dat hij zich aan het lijntje voelt gehouden door de Eindhovenaren. "Kennelijk hebben ze mij steeds gezien als een man die tóch wel voor PSV zou kiezen als andere kandidaten ’nee’ zouden zeggen. Al die tijd heb ik moeten liegen en bedriegen in het belang van PSV. Zelfs tegen mijn familie en vrienden kon ik niet open zijn. Dit heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Zo ga je niet met mensen om."

Stevens zegt dat hij op 24 maart voor het eerst contact had met PSV. "Op 24 maart ben ik gebeld door Frits Schuitema (lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de vereniging). Hij nodigde me uit voor een oriënterend gesprek bij president-commissaris Jan Timmer. Dat volgde op 30 maart. Ik zou binnen veertien dagen uitsluitsel krijgen. Op 22 april kwam er een telefoontje van voorzitter Westerhof. Die nodigde me uit voor een tweede gesprek, op de 24ste bij hem thuis in Waalre. Dat was een goed gesprek waarin over allerlei concrete zaken is gesproken, zoals de samenstelling van de technische staf. Ik zou binnen enkele dagen weer iets horen."

Maar het bleef stil, Stevens hoorde niets. "Op vrijdag 5 mei heb ik besloten dat ik niet langer wilde wachten. Ik heb hem gebeld en gezegd: meneer Westerhof, ik moet iedereen beliegen en bedriegen. Mijn familie, de mensen bij Roda JC, journalisten. Ik vind dat niet passen. Daarop zei hij: de commissarissen komen pas op 15 mei bij elkaar, dan nemen wij contact op."

Maar Stevens wilde niet langer wachten en hield zijn poot stijf. "Oh nee, heb ik gezegd. Die commissarissen had hij ook telefonisch kunnen benaderen. Ik wilde sneller uitsluitsel en heb gezegd dat ik tot maandagavond acht uur wilde wachten. De hele dag heb ik niks gehoord, toen was mij wel duidelijk dat ik het niet zou worden. Om kwart over acht, ik had net iemand anders aan de lijn, sprak hij mijn antwoordapparaat in met de mededeling dat de gesprekken stilgelegd zouden worden. Hij wenste me veel succes bij Roda JC. Ik heb sterk het gevoel dat zij steeds getracht hebben om tijd te winnen. Eigenlijk heb ik nooit het gevoel gehad, dat PSV echt met mij in zee wilde. Ik vind: zo ga je niet om met iemand die achttien jaar voor je club heeft gewerkt. Zo’n afhandeling heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Ik ben aan het lijntje gehouden, dat is wel duidelijk."

De trainer meent dat zijn relatie met Roda JC niet is gebroken. "Ik ga daar met heel veel plezier verder. Maar ja, PSV is natuurlijk een club waar een deel van mijn hart ligt. Dan doet dit wel pijn."