Uitslagen Dag 3 Darts League

Michel (Baraja)
Gisteravond stonden de laatste eerste rondepartijen in de Topic International Darts League op het programma. Voor Niels de Ruiter eindigde het toernooi in een anticlimax.

De Ruiter wist voorafgaand aan zijn partij dat hij vijf legs moest winnen tegen Ronnie Baxter. Anders zou The Excellent Dude afhankelijk zijn van de uitslag van Hankey – Walton. De Ruiter kwam vroeg op een achterstand en leek niet te slagen in zijn missie. Op 3-5 gloorde er hoop, na een slechte leg van Baxter. Rocket Ronnie herstelde zich in de volgende leg door met een checkout van 127 de partij te eindigen.

De Ruiter zag even later Hankey met 6-3 winnen van Walton, waardoor onze landgenoot is uitgeschakeld, ondanks overwinningen op twee voormalige Embassywinnaars. Walton ging scorend goed mee, maar was dramatisch op de dubbels. In de poules F en G stroomden Gary Anderson, Paul Hogan, Tony O’Shea en Shaun Greatbatch door naar de laatste zestien. Greatbatch plaatste zich ternauwernood na de 6-5 tegen O’Shea.

Het pleit in poule H was zondagavond al beslecht. De confrontatie tussen Jelle Klaasen en Martin Adams ging louter om prestige en de eerste plaats in de groep. Adams was veel constanter dan Klaasen en dat werd uitgedrukt in de score: 6-4. Het is voor Klaasen de eerste nederlaag op een Grand Slam toernooi. Andy Fordham verliet de IDL in mineur door met 4-6 te verliezen van local hero Dick van Dijk. Vanavond gaat het toernooi verder met de tweede poulefase.


Uitslagen:

Poule E:
De Ruiter (Ned) – Baxter * (Eng) 4-6
Hankey (Eng) * – Walton (Eng) 6-3

Poule F:
Anderson (Sch) * – Laursen (Den) 6-4
Sörensen (Den) – Hogan (Eng) * 5-6

Poule G:
Martin (Eng) – Michels (Ned) 6-4
Greatbatch (Eng) * – O’Shea * (Eng) 6-5

Poule H:
Adams (Eng) * – Klaasen (Ned) * 6-4
Fordham (Eng) – Van Dijk (Ned) 4-6

* = naar tweede ronde


Indeling 2e Ronde:

Poule I
Raymond van Barneveld (Ned)
Roland Scholten (Ned)
Ronnie Baxter (Eng)
Paul Hogan (Eng)

Poule J
Phil Taylor (Eng)
Colin Lloyd (Eng)
Shaun Greatbatch (Eng)
Jelle Klaasen (Ned)

Poule K
Ted Hankey (Eng)
Gary Anderson (Sch)
Gary Robson (Eng)
Simon Whitlock (Aus)

Poule L
Tony O’Shea (Eng)
Martin Adams (Eng)
Michael van Gerwen (Ned)
Darryl Fitton (Eng)