Albers tevreden na vrije trainingen

Olga (Nuongirl)
Midland-coureur Christijan Albers is goed begonnen aan de Grand Prix van Europa. Vrijdag zette de Nederlander uiteindelijk de twaalfde tijd neer in de vrije trainingen, teamgenoot Tiago Monteiro was minder snel en moest genoegen nemen met de 25e plaats.

Albers was erg tevreden over zijn vrijdag, al zei hij wel dat er 's ochtends wel wat problemen waren. "We hadden het in de ochtend een beetje lastig met het testen van de banden. Ook een goede afstelling vinden was lastig, maar de auto werd steeds beter. Hopelijk hebben we deze keer wat meer geluk in de kwalificatie. Maar het is fantastisch om twaalfde te zijn en voor Raikkonen te staan. Het leukste is nog wel dat we niet met weinig benzine hebben gereden of andere spelletjes hebben gespeeld. We hebben gewoon gedaan wat we van plan waren. Het is leuk voor onze fans en hopelijk zijn we morgen nog wat sneller."

Monteiro was iets minder positief en zei dat de afstelling niet goed was. "We hadden het opnieuw moeilijk met het kiezen van de juiste banden. De auto heeft potentie en dat is erg positief. Ik moet er alleen nog achter komen wat we verkeerd doen. Er is iets mis met de afstelling van mijn auto. Morgen zullen we dat hopelijk oplossen."