Meeste coureurs blij met vertrek Ide

Olga (Nuongirl)
Er was opluchting op de gezichten van de meeste Formule 1 coureurs te lezen, na de bekendmaking dat Super Aguri F1-coureur Yuji Ide per direct zal worden vervangen door Franck Montagny.

De Fin Kimi Räikkönen vatte in woorden samen wat zijn collega's dachten. "In Monaco had Ide voor een ramp kunnen zorgen. Hij is een aardige vent, maar hij is tamelijk langzaam en spinde wel erg vaak. Je wist nooit of hij een draaier zou maken als je vlak achter hem reed."

De meeste coureurs hebben er weinig vertrouwen in dat de 31-jarige Japanner zich op korte termijn zal verbeteren en ze hopen dat 'de rijdende chicane' niet meer toe zal komen aan racen in de Formule 1. "Zonder nu meteen een oordeel te vellen over zijn rijstijl, ben ik van mening dat verdere tests met Ide geen resultaat zullen hebben en dat er geen verschil zal zijn met wat hij nu kan", aldus Nick Heidfeld.

Waarschijnlijk heeft het ongeval op Imola, waarbij Ide Midland F1-coureur Christijan Albers aanreed, de Japanner zijn plek binnen de Formule 1 wereld gekost. De crash van Albers heeft Midland in de problemen gebracht en daardoor zal het team waarschijnlijk niet kunnen deelnemen aan de test vòòr de GP van Monaco. Voor de race in Monaco had Midland gehoopt een modificatie van het MF16 chassis te kunnen inzetten, maar of dat chassis nog voortijdig getest kan worden is nog onduidelijk.

De technisch directeur van Midland, James Key, gaf toe dat men momenteel nog niet weet wat de bedoeling zal zijn. "De crash op Imola heeft ons behoorlijk terug geworpen en we laten alle mogelijkheden open. Het chassis was na de crash redelijk in orde, maar de rest, zoals de opbouw van de auto en de aandrijving zijn volledig verwoest".