Verrassingen troef in München

Michel (Baraja)
Het ATP-toernooi van München is vanmiddag beroofd van een aantal protagonisten. Onder hen is de naam van Guillermo Coria het opvallendst.

Coria verloor met 6-3, 2-6 en 3-6 van de Duitser Denis Gremelmayr. El Mago, de afgelopen jaren prominent aanwezig op Roland Garros, zet daarmee zijn belabberde vormpeil voort. Tijdens de toernooien in Monte Carlo en Barcelona kon Coria ook niet imponeren, al stuitte hij toen op sterke tegenstanders als Rafael Nadal en Nicolas Almagro. Ook de eliminatie van Mario Ancic zal de organisatie niet verblijden. Ancic was in twee tiebreaks de mindere van Philipp Kohlschreiber.

Een ander Kroatisch/Duits onderonsje leverde wel een zege op voor de vertegenwoordiger van het Balkanland: Ivo Karlovic mepte Tommy Haas weg: 6-3, 7-6. Liefst 22 aces suisden langs Haas. Tot vorig jaar werd aan Karlovic nooit het adjectief “gravelspecialist” geplakt. Dit seizoen lijkt alles anders: niet alleen de eclatante zege van vandaag, maar zeker ook zijn kwartfinaleplaats in Barcelona bewijzen dat de boomlange uit Zagreb plots uit de voeten kan op het gemalen baksteen.