Wenger boos na blessure Diaby

Roderik (Hammer20)
Gisteren speelden Arsenal en Sunderland tegen elkaar in een wedstrijd in de Engelse Premier League. In de blessuretijd van deze wedstrijd kreeg Arsenal-middenvelder Abou Diaby een grove tackle te verduren van Sunderland-verdediger Dan Smith. Diaby werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een serieuze enkelblessure had opgelopen. Arsenal-coach Arsène Wenger is hier nog steeds woedend over.

"Wanneer je voetbalt tegen een club die niet wil proberen te voetballen, kun je daar niets aan doen", aldus Wenger. Verder is Wenger blij hoe zijn team speelde, maar vindt het ook triest dat iemands carrière beschadigd kan worden door mensen die niet eens proberen te voetballen. Ook heeft de Franse coach kritiek op de wedstrijdleiding: "Wat daar gebeurde was niet acceptabel, de enige die niet zag dat het een rode kaart moest zijn was de scheidsrechter."

Kevin Ball, verzorger bij Sunderland, verdedigt Smith:"Hij wilde de bal meenemen, helaas pakte hij ook een speler mee. Wij hopen dat alles goed met hem gaat en wensen hem een snelle revalidatie van wat zijn blessure ook mag zijn." Wenger bevestigde dat Ashley Cole zijn plaats als middenvelder zal overnemen.