Zoon Denzel Washington naar NFL

Corné (Curchulain)
John David Washington, de zoon van acteur Denzel Washington, heeft getekend voor de St. Louis Rams uit de National Football League. Een dag na afloop van de draft van jong talent uit de college-competitie was running back Washington een van de tien spelers die alsnog een kans kregen zich te bewijzen.

Washington speelde de afgelopen vier seizoenen voor Morehouse College, dat in de tweede divisie van de NCAA uitkomt. Hij zette een schoolrecord neer met 1198 yards en sloot zijn carrière bij de school af met records voor het aantal yards in een wedstrijd (242) en over zijn hele periode bij Morehouse (3699). Door de website D2football.com werd hij eenmaal tot nationale speler van de week verkozen. Het meest aansprekende football-feit dat vader Denzel voor elkaar kreeg was het winnen van enkele awards voor zijn rol in de film Remember the Titans. Hierin gaat hij als donkere football-coach in de vroege jaren '70 aan de slag op een zuidelijke middelbare school die dat seizoen voor het eerst gemengd is.

Een andere opmerkelijke zet van de Rams is het aantrekken van Ed Nelson van de universiteit van Connecticut. Nelson, ruim twee meter lang, was afgelopen seizoen reservespeler voor het basketbalteam van de Huskies en heeft sinds zijn eerste jaar op de middelbare school geen football meer gespeeld. De Rams zien in hem door zijn lengte een mogelijke tight end.

De spelers zullen voorafgaand aan het volgende seizoen op trainingskamp gaan. Tijdens deze kampen dienen de teams hun selecties te reduceren van vaak rond de 80 spelers naar een uiteindelijke selectie van 56 spelers.