Turnsters vallen tegen

JJdJ1984
De Nederlandse turnsters zijn zaterdag de teamfinale van de Europese turnkampioenschappen in Volos dramatisch begonnen. De Nederlanders begonnen de finale op de brug, waar Lichelle Wong als laatste in actie mocht komen. Ze blesseerde direct na aanvang van haar oefening haar vinger en stopte direct, waardoor ze behoorlijk slecht scoorde. Ze behaalde de score van: 4,825.

Hanneke Hoefnagel was als tweede Nederlandse die in actie mocht komen ook al niet te best in vorm, ze viel van het toestel. Haar score: 12.675. Loes Linders was de enige die het beter deed dan tijdens de kwalificatie: 12,850. Volgens haar coach Frank Louter had Wong al langer last van de vinger. Wong, die teleurgesteld was, kon op het tweede toestel niet meer in actie komen. Ze werd ook door niemand vervangen. Hierdoor konden alleen Linders en Hoefnagel hun oefening op de balk doen.

De Nederlandse vrouwen moeten nog twee onderdelen turnen, maar een goede prestatie is niet meer mogelijk. De achtste en laatste plaats is de enige haalbare.