'Ten Cate nieuwe trainer Ajax'

Olga (Nuongirl)
Tijdens en na de wedstrijd woensdagavond tegen FC Groningen kreeg Ajax-trainer Danny Blind voortdurend steunbetuigingen aan zijn adres. Niet alleen van spelers, maar ook supporters scandeerden zijn naam. Alle lofuitingen aan het adres van Blind, stelt het bestuur van Ajax voor een enorm probleem.

Want volgens zeer intieme bronnen zijn de onderhandelingen met trainer Henk ten Cate al in een dermate verre fase dat er geen weg meer terug is. "We kunnen ze niet meer terugdraaien", aldus een woordvoerdster.

Het lijkt erop dat er nu een eind is gekomen aan de kwestie Blind. Ongeacht het resultaat uit de play-offs zal Blind dus op zoek moeten naar een nieuwe baan. Ten Cate zou als geboren Amsterdammer graag de functie als trainer overnemen bij Ajax. De huidige assistent-trainer van Barcelona zou zijn besluit om uit Spanje te vertrekken, na afloop van het voetbalseizoen en de finale om de Champions League bekend willen maken. Eerder vandaag werd bekend dat hij een aanbod, om de nieuwe coach van PSV te worden, naast zich neer heeft gelegd.