Rijkaard: "Intens gelukkig"

Michel (Baraja)
FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard is zielsgelukkig na het bereiken van de Champions League finale. Zijn collega Carlo Ancelotti betreurt de afgekeurde treffer van Andrei Shevchenko.

Voor Rijkaard komt een droom uit: ”Ik ben intens gelukkig dat we de finale hebben bereikt.” Toch blijft de oefenmeester een perfectionist: ”Je streeft een utopie na en zo goed was de wedstrijd vandaag niet. Het duel was vrij interessant tegen een sterk Milan. We hebben alle zeilen moeten bijzetten om op 0-0 uit te komen.”

Volgens Rijkaard gaven kleine dingetjes de doorslag: ”Uiteindelijk zijn details beslissend gebleken. Dat we eerst uit moesten was een voordeel. Dat wist ik al vooraf.” Giovanni van Bronckhorst treft over drie weken zijn oude ploeg in Parijs: ”Het is fantastisch dat we in de finale staan en voor mij persoonlijk is het heel mooi om tegen Arsenal te spelen. Ik heb daar twee seizoenen gespeeld en heb mooie herinneringen aan die periode.”

Carles Puyol kijkt alvast vooruit: ”Nu willen we de trofee winnen. Arsenal is een heel aanvallend team met snelle spelers en we zullen ze respecteren.” Samuel Eto’o voorziet een droomwedstrijd op 17 mei: ”Het is een confrontatie tussen de ploegen met de meeste goals en de meeste tegengoals.”

Milan-trainer Carlo Ancelotti houdt een tweeslachtig gevoel over aan de wedstrijd: ”Aan de ene kant ben ik tevreden over ons goede spel en dat we dit stadium hebben bereikt, maar tegelijkertijd hadden we hier de mogelijkheid om te winnen.” Volgens Ancelotti waren de teams aan elkaar gewaagd: ”Het was een typische halve finale: details maakten het verschil. Ik begrijp bijvoorbeeld nog steeds niet waarom de treffer van Shevchenko werd geannuleerd.”