Uitslag Ajax - FC Groningen

Michel (Baraja)
Ajax heeft goede papieren om zich te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 2-0 van FC Groningen.

Markus Rosenberg gaf Ajax de start waar het op hoopte: na negen minuten passeerde de Zweed doelman Bas Roorda. Daarvoor kreeg Rosenberg ook al enkele schietkansen. FC Groningen was niet echt aangeslagen door deze vroege domper, en bracht de Ajax-defensie geregeld in moeilijkheden. Zo moest Maarten Stekelenburg redding brengen op een inzet van Danny Buijs. Angelos Charisteas rondde twintig minuten voor tijd een knappe aanval af en gaf daarmee blijk van een grotere koelbloedigheid dan zijn Groningse collega’s. Komende woensdag is de return in Euroborg. In de reguliere competitie toonde FC Groningen zich te sterk voor een danig gehavend Ajax.


Ajax - FC Groningen 2-0
9. Rosenberg 1-0
69. Charisteas 2-0

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 38.060
Geel: Boukhari (Ajax), Matthijs, Sankoh, Buijs (FC Groningen)

Opstellingen

Ajax Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Galásek, Lindenbergh, Boukhari ( 73. Sneijder), Charisteas, Huntelaar, Rosenberg ( 60. Babel).

FC Groningen Roorda, Silva, Luirink, Sankoh, Van der Linden, Matthijs, Lindgren, Fledderus ( 63. Van de Laak), Buijs, Nevland ( 80. Levchenko), Cornelisse ( 64. Salmon).

Return: woensdag 3 mei