Lehmann negeerde advies Henry

Sjors (Sj0rSz)
Jens Lehmann heeft een reputatie in het stoppen van strafschoppen. De keeper van Arsenal was afgelopen dinsdag, tijdens de wedstrijd tegen Villarreal (0-0), een held nadat hij de penalty van Roman Riquelme wist te stoppen. Hij deed dit eerder in 1997 (als keeper van Schalke 04) en 2005. Toen ging het respectievelijk om de UEFA Cup en de FA Cup.

Lehmann had zich overigens goed voorbereid. In de dagen die vooraf gingen aan de wedstrijd tegen de Spaanse ploeg heeft de Duitse goalie videobeelden bekeken. Deze waren van Riquelme die een strafschop nam. "'Een paar dagen terug dacht ik dat Riquelme waarschijnlijk de strafschoppen zou nemen. Ik zei bij mezelf, dat als hij er eentje zou nemen, ik naar mijn linkerzijde zou duiken vanwege de houding van zijn lichaam. Hij oogt als een speler die deze kant op gaat. Ik had geluk."

De 36-jarige keeper kon achteraf gezien wel van geluk spreken. Vlak voordat de penalty genomen zou worden kwam ploeggenoot Thierry Henry naar hem toe. De spits zei dat Riquelme in de rechterhoek zou schieten. "'Thierry kwam naar me toe en gaf me advies, maar dat heb ik genegeerd. Ik heb mijn eigen plan getrokken."

Diego Forlán, spits van Villarreal, vond het jammer dat zijn teamgenoot dit buitenkansje niet kon benutten. "Volgens mij was het geen strafschop. Ik denk niet dat iemand Riquelme de schuld moet geven. Hij had het lef hem te nemen en miste. Het kan iedereen gebeuren."